In een poging om een inclusieve samenleving te versterken, heeft de gemeente Kapelle de benoeming van Joeri van Liere als inclusieambassadeur aangekondigd, ter vervanging van de voormalige regenboogambassadeur François Overdulve. Van Liere zal zich inzetten voor het vertegenwoordigen van alle burgers, ongeacht hun achtergrond of beperking, en streeft naar een gemeenschap waarin iedereen gehoord en gezien wordt.
In reactie op het vertrek van François Overdulve als regenboogambassadeur, heeft de gemeente besloten om Joeri van Liere aan te stellen als de nieuwe inclusieambassadeur vanaf 1 april. Dit besluit volgde na een bestuurlijk overleg waarbij ook regenboogambassadeur Maxim betrokken was.
Wethouder Annebeth Evertz benadrukte het belang van inclusie door te verklaren: 'Met de benoeming van Joeri van Liere als inclusieambassadeur zetten we een cruciale stap richting een samenleving waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Het is verheugend dat we nu twee ambassadeurs hebben die verschillende groepen in onze diverse maatschappij vertegenwoordigen.'
De gemeente roemt Joeri van Liere om zijn doorzettingsvermogen en veerkracht na een ernstig motorcrossongeluk dat hem in een rolstoel bracht. Ondanks de tegenslag heeft hij zijn dromen nagejaagd en is uitgegroeid tot een succesvolle rolstoelbasketballer. Zijn vastberadenheid om een positieve impact te hebben op de gemeenschap en bewustzijn te creëren over de mogelijkheden voor mensen met een beperking, vormen de kern van zijn missie.
In lijn met de raadscontourennota 2022-2026, streeft de gemeente Kapelle naar een inclusieve samenleving en werkt aan een inclusiebeleid dat onder andere het LHBTIQ+-beleid omvat. Dit nieuwe beleid zal naar verwachting in 2026 aan de gemeenteraad worden voorgelegd voor goedkeuring. Door deze initiatieven hoopt Kapelle haar inwoners te betrekken en aan te moedigen om bij te dragen aan een diverse en inclusieve samenleving.
Als voorproefje op het nieuwe beleid wil de gemeente met de inclusieambassadeurs een brug slaan naar alle burgers, ongeacht hun achtergrond, en samenwerken aan een gemeente waarin diversiteit als een kracht wordt gezien.