Woningbrand als werkbezoek in Kapelle

Kinderburgemeester Hessel Kole mocht in het kader van een werkbezoek deelnemen aan de oefening.
Foto: Nieuws.nl

De Kapelse brandweer oefende maandagavond in een huis aan de Goessestraatweg in Kapelle. Kinderburgemeester Hessel Kole mocht in het kader van een werkbezoek deelnemen aan de oefening.

Iedere kinderburgemeester mag een werkbezoek afleggen aan een bedrijf naar keuze, gevestigd in de gemeente Kapelle. De keuze van Hessel is gevallen op de brandweer. Hessel heeft voor de brandweer gekozen omdat het werk van de diverse hulpdiensten hem heel erg aanspreekt. Hij vindt het cool hoe ze mensen helpen en hoe ze te werk gaan. Alle apparatuur vindt hij ook interessant.

Woningbrand

Rond half acht ’s avonds vertrok de brandweer met zwaailicht en sirene naar het adres Goessestraatweg 6. Er was daar zogenaamd sprake van een woningbrand en er zouden nog mensen in het pand aanwezig zijn. In een mum van tijd redde de brandweer de slachtoffers uit het pand vol rook, zodat ze konden worden overgedragen aan de ambulancemedewerkers.

Maatregelen

Burgemeester Hieltjes greep de gelegenheid aan om brandpreventietips te geven. “Een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Daarom is het goed om stil te staan bij de vraag hoe we brand kunnen voorkomen. Of als het toch misgaat, hoe we de schade kunnen beperken. Met simpele maatregelen zoals het plaatsen van brandmelders, kleine blusapparaten en blusdekens is al veel leed te voorkomen.”