Trouwen in Kapelle? Grote prijsverschillen Zeeuwse trouwceremonie

Foto:

De kosten voor trouwceremonies in Zeeland lopen erg uiteen per gemeente. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste doordeweekse voltrekking is maar liefst € 512,50. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Gemiddeld kost een doordeweeks huwelijk in Zeeland € 382,89. In het gemeentehuis van Noord-Beveland is een bruidspaar het goedkoopst uit: doordeweeks trouwen zij al voor € 155. In Schouwen-Duiveland is het tarief een stuk hoger: € 667,50. Middelburg is ook een relatief dure gemeente met € 623,20 aan trouwkosten voor een ceremonie. In Kapelle betaal je voor de voltrekking € 316,55, in Reimerswaal is dit bedrag € 334,-.

Trouwen in het weekend duurder

Op zaterdag is trouwen een stuk duurder, dan vragen Zeeuwse gemeenten gemiddeld € 777,12 voor een ceremonie. Op deze dag is opnieuw Schouwen-Duiveland duur: in het huwelijksbootje stappen kost € 1.144. Trouwen in Middelburg is op zaterdag nog meer aan de prijs met een tarief van € 1.179,73. In Kapelle en Reimerswaal betaal je voor een voltrekking op zaterdag tussen de € 501,- en € 650,-

Vier Zeeuwse gemeenten bieden de mogelijkheid om op zondag het jawoord te geven in het gemeentehuis: Noord-Beveland, Sluis, Tholen en Vlissingen. In andere gemeenten is het overigens vaak wel mogelijk om op een andere locatie een officiële ceremonie te houden, zoals in een hotel of restaurant.

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Zeeland en andere gemeenten in Nederland.