Word Digisterker in Kapelle

Foto:

Word Digisterker, gratis cursus in Kapelle

Hoe kan ik digitaal het beste huurtoeslag aanvragen? Hoe geef ik op de juiste (digitale) manier een verhuizing door? Of als ik werk zoek: Op welke website moet ik dan zijn en hoe regel ik dat? Het kunnen vragen zijn, waar een computergebruiker mee te maken heeft bij de communicatie met gemeente/het UWV/de SVB, kortom diverse overheden. Voor een door de wol geverfde administrateur is het misschien een peulenschilletje. Maar bij de gewone burger is daar meestal wat meer kennis en vaardigheid bij nodig.

Gratis cursus
Vanaf woensdagmorgen 21 maart start in Cederhof de cursus Digisterker. De gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Kapelle die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. In vier ochtenden van de cursus Digisterker maken de deelnemers kennis met werken met de digitale overheid. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker-docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen

Vier lessen
In een viertal lessen krijgen de cursisten handige informatie, onder andere: diverse aanvragen bij de gemeente. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Cursusdata zijn op 21 en 28 maart en 4 en 11 april 2018, in zorgcentrum Cederhof. De lessen starten om 09.30 en besluiten om 11.30 uur. Het is handig om een eigen laptop mee te nemen.

Meer informatie en opgave via de website: www.oosterschelde.biblio-shop.nl/activiteiten
Wees er snel bij, want het aantal deelnemersplekken is beperkt.

 

Reacties

article
38984
Word Digisterker in Kapelle
Word Digisterker, gratis cursus in Kapelle Hoe kan ik digitaal het beste huurtoeslag aanvragen? Hoe
https://kapelle.nieuws.nl/nieuws/20180312/word-digisterker-kapelle/
2018-03-12T19:50:49+00:00
https://kapelle.nieuws.nl/media/sites/175/2013/10/y8w0z7fzk0eloadlc2furqz1b-computerkapelle1.jpg
Cederhof, Digisterker, Kapelle
Algemeen, Nieuws